Stergatorul profesional de picioare se alege in primul rand in functie de zona unde dorim sa fie amplasat: la exterior, intermediar sau la interior.

Avand in vedere ca exista 3 zone principale de curatare a murdariei la intrarea intr-o cladire: zona 1 exterioara de indepartare a murdariei grosiere, zona 2 intermediara de indepartare a murdariei fine si zona 3 interioara de absorbtie a umezelii, alegerea unui stergator profesional de picioare cat si pozitionarea optima a acestuia astfel incat sa-si indeplineasca cat mai bine rolul de curatare, este o adevarata “provocare”.

stergatoare interior exterior

Stergator profesional de picioare in zona intermediara din profile de aluminiu cu insertii de mocheta la Q Clinic Cluj-Napoca.

Alegerea unui sistem complet de stergatoare profesionale de picioare si bariere de praf/umezeala care sa acopere toate aceste 3 zone este solutia ideala si cea mai eficienta din punct de vedere al indepartarii murdariei si umezelii.  In special in cladirile cu un trafic pietonal ridicat (centre comerciale, scoli, gradinite, spatii birouri, hoteluri, restaurante) alegerea unui sistem complet de stergatoare pentru cele 3 zone este cu atat mai importanta.

In functie de conditiile particulare a fiecarei cladiri, “provocarea” ta consta in alegerea optima a tipului de insertii din stergatorul profesional de picioare, astfel incat sa acopere din punct de vedere al retinerii murdariei toate cele 3 zone de curatare, indiferent daca pozitionarea lui este la exterior sau la interior.

Insertiile de perii si cauciuc din stergatoarele profesionale de picioare au rolul de a indeparta eficient murdaria grosiera, particulele de zapada, noroi, pietricelele si nisipul si de aceea sunt recomandate pentru curatarea exterioara si intermediara din zonele 1 si 2. Acest tip de insertii sunt rezistente la razele UV si la factorii de mediu, fiind recomandate pentru montajul la exterior.

Insertiile de mocheta atat cu fir buclat cat si cu fir taiat din stergatoarele profesionale de picioare pentru interior elimina praful si umezeala in cel mai eficient mod din zona 3. Filamentele de poliamida din care este fabricata mocheta se comporta ca mii de perii, avand un efect de indepartare eficienta a murdariei si de absorbtie a umezelii. Acest tip de insertii este recomandat pentru montajul la interior.

In concluzie este o alegere buna indiferent unde pozitionezi stergatorul profesional de picioare: la exterior, intermediar, la interior sau pe toate zonele!

Tine cont doar de recomandarile pentru tipurile de insertii pretabile la fiecare zona si vei avea un stergator profesional de picioare de care vei fi multumit ca isi face “treaba”!